Хатинка в селі: ціна питання

Хатинка в селі

Літо в нашій країні таке, що ніколи не вгадаєш, чи будеш ти смажитися під палючими променями сонця або потопати в потоках дощу. Особливо важко такі крайнощі погоди переносяться в міських умовах. Вихід з цієї ситуації є - оренда заміського будиночка на літо.
 

Не думайте, що якщо вже середина липня, то самі відповідні варіанти розібрані. Потрібно просто уважно прошерстити інформацію і вибрати те, до чого лежить душа. Що стосується цін, то в порівнянні з минулим роком вони не виросли, але і не знизилися. Навіть минуле Євро-2012 не дало ріелтерами можливість спекулювати цінами.
 

Зросла і кількість пропозицій, особливо, будиночків економ-класу. Вони користуються високим попитом, тому що люди вважають за краще їх відпочинку в Туреччині чи Криму. Найбільш затребувані дачі в радіусі 150-200 км від Києва, які нерідко здають в оренду вже з садом і городом. Місяць проживання в такому будинку, включаючи харчування, обійдеться родині до 5 тисяч грн.
 

Надійніше (і дешевше) за все підібрати підходящий варіант безпосередньо на місцевості, так як оголошення в газетах розміщують в основному ріелторські контори. Якщо ж Ви приїдете в селище і розпитайте, хто і де здає житло, Ваші шанси різко збільшаться.
 

Якщо дозволяє час і гроші, можете скористатися газетними оголошеннями, різними форумами, сайтами по нерухомості, дошками оголошень та іншими засобами. Однак пропозиції там дуже обмежені - багато людей, які здають будинок або половину будинку, - у віці, пенсіонери, які й слова «інтернет» не чули. Так що Ви можете втратити цікаві варіанти.
 

Пошуком підходящої нерухомості займаються і агентства. В цьому випадку Вам взагалі нічого не потрібно буде робити - агенти самі все знайдуть і доповідатимуть. Проте їх комісійні складають не менше 500 доларів, та й братися за пошук будинку, вартістю менше тисячі доларів на місяць вони не стануть.

Яка ж ціна питання? Найдешевші - це звичайні хати, старі будівлі зі зручностями на вулиці і радянськими меблями. Знаходяться в радіусі до 100 км від столиці, вартість - від 100 до 250 доларів на місяць. Шукати їх треба самим або через знайомих.
 

Трохи дорожче, близько 600 доларів на місяць, Вам обійдеться дача, розташована в радіусі 50 км від Києва. Душ і туалет, як правило, знаходяться в будинку, є бойлер і газ. Ділянка маленький, але поруч може бути річка, озеро або ліс.
 

 
Приблизно 2000-2500 доларів доведеться викласти за котедж, розташований в районі 40-60 км від столиці, з сучасним дизайном, гаражем, каміном, побутовою технікою та іншими приємними бонусами. Поруч обов'язково буде річка або ліс.
 

Якщо Ви зовсім не обмежені в засобах, відпочити можна і на віллі. Це великий сучасний особняк порівняно недалеко від Києва (до 30 км), в якому є не тільки стандартний набір зручностей, але і доповнення у вигляді сауни, басейну, тренажерного залу та більярду. Присадибна ділянка велика, межує з річкою і пляжем. Це задоволенням буде коштувати від 10 до 20 тисяч доларів на місяць.