Колір авто впливає на його ціну

Колір авто

Вартість автомобіля на вторинному ринку залежить не тільки від його марки, комплектації, технічних характеристик, але і від кольору. Це підтвердили дослідження експертів британського аналітичного агентства САР. Згідно зі звітами, найбільш привабливим і популярним для продажу кольором автомобіля є білий.
 

Для створення подібного дослідження вчені проаналізували ринок автомобілів за минулі п'ять років, ретельно вивчивши дані про його стан. Висновок був однозначним - думка про те, що білий колір є непрактичним, і такі автомобілі швидко втрачають товарний вигляд, - є міфом. Насправді, навіть на вторинному ринку автомобілі білого кольору продаються за ціною, більш ніж на 5% вище, ніж машини іншого кольору.
 

На другому місці за показником кольору знаходяться фіолетові автомобілі, а на третьому - авто кольору індиго. Найменш вигідними згідно з цією точкою зору є машини зеленого, пурпурового і бірюзового кольорів. Їх вартість в підсумку виявляється не менш, ніж на 4-6% дешевше інших.
 

Протягом багатьох років найбільш популярними кольорами автомобілів є чорний, сірий і сріблястий. У той же час машини, які колись добре продавались, червоного, синього і оранжевого кольорів зустрічаються все рідше.
 

Ось зведений рейтинг квітів по мірі знецінювання, який був складений британським САР.
 

1. Білий
2. Індиго
3. Фіолетовий
4. Рожевий
5. Жовтий
6. Сірий
7. Коричневий
8. Чорний
9. Срібний
10. Червоний
11. Помаранчевий
12. Синій
13. Золотистий