Кореляція валютних пар

Кореляція

Рух валютних пар відносно одна одної - одна з речей, яку вам необхідно розуміти, якщо ви хочете стати успішним трейдером і отримувати гідний дохід на ринку Форекс. Всі процеси валютного ринку пов'язані між собою, і кожна валютна пара залежить від інших. Знаючи і розуміючи, в якому напрямку відбувається рух пар, їх кореляція, ви можете з успіхом використовувати ці знання для управління своїми фінансами.
 

Кореляція являє собою співвідношення двох цінних паперів. Проміжок між +1 і -1 - це коефіцієнт кореляції. Якщо коефіцієнт становить +1, це означає, що дві валютні пари рухаються в одному напрямку всі 100% часу; якщо -1 - то валютні пари рухаються в протилежному напрямку одна від одної всі 100% часу.
 

Для розрахунку кореляції виберіть необхідні валютні інструменти, а потім визначте часовий період, який будете аналізувати. Далі можна створити дві колонки для валютної пари і заповнити їх, причому під однією з колонок напишіть функцію кореляції (CORREL). Часовий період виділіть через кому - ви отримаєте формулу за прикладом цієї: CORREL (А1: А50, В1: В50). Отримане в результаті число і є кореляція.
 

Корелляция показує, що якщо одна валютна пара зростає, то друга - падає. Тому знаючи, що дві валютні пари рухаються в протилежному один одному напрямку, ви можете зрозуміти, що наявність двох довгих позицій у портфелі фактично одно їх відсутності.
 

Для успішного управління капіталом необхідно пам'ятати також про диверсифікацію ризиків - одну з важливих інвестиційних концепцій. Використовуючи її, можна зменшити ризик інвестиційного портфеля, що ніяк не позначиться на його прибутковості.
 

При грамотному застосуванні знань про кореляцію та диверсифікацію ви зможете не тільки хеджувати, але і збільшувати свій прибуток в два рази.