Куди інвестувати наприкінці серпня-початку осені?

Куди інвестувати
У липні і початку серпня інвестори отримали хороший прибуток практично з кожного виду вкладення, виключаючи євро. Трохи подорожчав долар, сильно злетіло в ціні золото, порадували також гривневі депозити і український ринок акцій. Але ось підходить осінь, і чи так все райдужно буде, як було влітку?
 

Що стосується долара, то він, підтверджуючи думку експертів, зростає. В останні дні серпня його вартість буде коливатися від 8,13 до 8,15 грн за 1 долар.

 
 
Менш оптимістичні прогнози щодо євро - його падіння і зростання не піддаються прогнозу, тому якщо не хочете втратити гроші, не поспішайте вкладати їх в нього.
 

Не слід покладатися на зростання ставок по банківських депозитах - вони продовжують залишатися на рівні 17,9% (7% в іноземній валюті) за короткостроковими і 18,4% (8,1% в іноземній валюті) за довгостроковими вкладами. Як і вважали аналітики, ставки досягли свого максимального піку.

 

Через кризу в єврозоні золото продовжує дорожчати. Якщо на початку червня 1 грам жовтого металу коштував 429 грн, то в серпні - вже 440 грн. Через високу інфляцію багато інвесторів стали масово скуповувати золото, щоб уберегти свої фінанси. До кінця серпня очікується підвищення ціни до 447 грн за 1 грам. Разом з тим експерти не радять звичайним людям ризикувати і купувати золото. Навіть незважаючи на стрімке зростання цін, можна вибрати не найкращий момент для вкладу і в підсумку нічого не заробити. Золото підходить для тих інвесторів, хто не боїться ризикувати.

 

Приємно радують пайові інвестиційні фонди (ПІФи), які несподівано йдуть у ріст. Цьому сприяє активність на ринку акцій і облігацій. Найбільша прибутковість спостерігається у інтервальних і облігаційних фондів.

 

У світлі прийдешніх виборів подальше подорожчання буде стримуватися, так як інвестори не захочуть ризикувати і купувати акції. Ринок налаштований на падіння, стверджують експерти, а зростання було обумовлене зростанням вартості європейських акцій.

 

В серпні все ще рекомендується тримати свої заощадження в гривнях, найкраще на гривневому депозиті, строком до 3 місяців. Однак якщо ви не довіряєте банкам, то краще всього інвестуйте в долар - його стабільності нічого не загрожує, і ніяких передумов до зниження курсу немає. А от євро і ПІФам довіряти не варто, так само як і дуже нестабільного золоту.