Навіщо потрібні ріелтори?

Ріелтор

Нерухомість в столиці, як відомо, не дешева. Тому не дивно, що люди, які бажають її придбати, шукають будь-які способи заощадити. Найбільш простий з них - відмовитися від послуг ріелтора і займатися пошуком і покупкою самостійно. Але чи так це легко і просто?
 

Якщо ви не є професіоналом у сфері нерухомості, придбання житла варто все ж довірити посередникам. По-перше, це значно заощадить час і вам не доведеться просиджувати над газетами і сайтами з продажу нерухомості. По-друге, вам не потрібно бути знавцем Києва та особливостей, які існують в процесі оформлення документів.
 

Також ріелтор, на відміну від вас, може влаштувати торг і трохи знизити встановлену на квартиру ціну. Особливо віддані своїй роботі ріелтори можуть навіть відмовитися від частини комісійних, якщо це дозволить вам отримати жадану нерухомість.
 

Ріелтори незамінні і при продажі квартири. Залишаючи свій телефон в оголошенні в газеті чи на сайті, ви ризикуєте зійти з розуму від телефонних дзвінків, які будуть надходити навіть після того, як оголошення втратить актуальність. При наявності ріелтора функцію відповіді на дзвінки ви доручаєте йому.
 

Ріелтор, на відміну від вас, може адекватно оцінити вартість вашої нерухомості з оглядкою на ситуацію на ринку. Ви ж можете через незнання завищити або сильно занизити ціну, докоряючи себе за це потім.
 

По суті, звертаючись за допомогою в агентство нерухомості, ви тільки надаєте квартиру, вся інша робота лягає на ріелторів. Це і оцінка, і розміщення реклами, і відповіді на дзвінки, а також оформлення довідок та документів, пошук покупців і сама угода купівлі-продажу.
 

Скільки ж отримує ріелтор? Відповісти на це питання можуть тільки в агентствах. Однак з вищезгаданого можна зробити висновок, що комісія ріелтора цілком себе виправдовує.