Початкова інформація про інвестиції

Інвестиції

Фактично інвестицією вважається відмова від цінності, яка у Вас є зараз, заради отримання гіпотетичної іншої, більшої, цінності в майбутньому.
 

Вкладати кошти можна в акції, облігації, пайові інвестиційні фонди (ПІФ), загальні фонди банківського управління, а також у ф'ючерси і нерухомість.
 

Капітальні інвестиції можуть бути портфельними, коли Ви вкладаєте кошти в купівлю цінних паперів підприємств, і реальними - тобто, вкладення в які-небудь довгострокові проекти.
 

Простіше і надійніше за все отримати прибуток від інвестування капіталу в нерухомість, фонди колективного інвестування, страхування і банківські депозити. Найбільш прибутковою з цих видів є нерухомість, прибутковість від якої в успішні роки може досягати 45%, проте надійним вклад в неї назвати складно. Також нерухомість має низьку ліквідність вкладень і високий поріг входу на ринок.
 

Якщо параметр надійності для Вас важливіший, ніж прибутковість, то Вам варто звернути свою увагу на депозити або страхування. Проте ліквідність вкладень тут теж невелика, і крім того, Вам може загрожувати штраф, якщо Ви вирішите достроково вивести свої кошти. Так Ви не тільки не заробите, але й втратите.
 

Хорошим варіантом є фонди колективного інвестування, які дозволять зберегти і примножити Ваш капітал. Вони мають більш високі, ніж за депозитами, ставки, а, відповідно і більш високу прибутковість. При цьому фонди контролюються державою, що забезпечує надійність Ваших вкладів. Також Ви в будь-який момент можете вивести свої кошти, не піддаючись штрафам і санкціям, а втрати при цьому будуть мінімальними. Крім того, фонди колективного інвестування мають високу прозорість, що дозволить Вам хоч кожен день перевіряти стан свого вкладу.