Робота на Форексі потребуватиме ліцензій?

Ліцензія

Російські Форекс-компанії будуть зобов'язані отримувати дилерські ліцензії. На цьому наполягає Міністерство фінансів в ході регулювання ринку. Уряд вважає, що більшість індивідуальних торговців займаються Форексом виключно з бажанням отримати прибуток, не знаючи або не зважаючи на інформацію про можливі втрати коштів. Центробанк вважає також, що отримання населенням валюти небанківськими засобами не бажаний. Фінансисти в свою чергу впевнені, що через нововведення з ринку піде не одна сотня компаній.
 

Якщо задумане Мінфіном здійсниться, то ринок Форекс, який займається по суті дилерської діяльністю, буде прирівняний до інших учасників ринку цінних паперів.
 

Зараз галузеве законодавство не регулює діяльність компаній Форекс, зокрема, їхні рекламні акції. Тому нерідкі випадки, коли компанії працюють через офшорні структури, рухають котирування або обіцяють своїм клієнтам дохід від 300% річних.
 

Послуги Форекс в Росії надаються 480 компаніями і 10 банками, проте реформи Мінфіну дозволять значно скоротити цю кількість, зокрема, за рахунок мікрокомпаній, не зуміли отримати дилерську ліцензію.
 

Основною умовою для отримання такої ліцензії є гарантія виконання угод та наявність власного капіталу від 10 мільйонів рублів. Крім того, важливим є наявність кваліфікованого персоналу і необхідне технічне забезпечення.
 

Голова Центробанку Росії Сергій Швецов висловлюється ще категоричніше. Він вважає, що населенню не потрібні інші методи отримання валюти, крім банківських. Крім того, компанії Форекс завдають шкоди держава, працюючи в офшорній зоні і не сплачуючи відповідні податки в казну. Що ж стосується громадян, то Шевцова не турбує, будуть їх обманювати легально чи з ліцензією, Форекс-компанії - це казино, і кожен повинен усвідомлювати, що приходить туди швидше з метою отримати адреналін, ніж збагатитися.