Помилки інвесторів-початківців

Помилки інвесторів

Шлях початківця-інвестора не може бути ідеальним, в ньому завжди присутні помилки. Що ж це за помилки і як їх можна уникнути? І чи завжди те, що вважається помилкою, насправді нею є?
 

Перша і одна з найпоширеніших помилок - це вкладання всіх коштів в маленьку кількість прибуткових інструментів. Вона здійснюється з метою отримання прибутку в короткостроковому періоді, але ризик, який існує при цьому, зводить нанівець усі шанси. Інвестори повинні постійно пам'ятати про диверсифікацію.
 

Друга помилка - вкладання всіх коштів в низькоризикові портфоліо облігацій, вкладів і т. д. Так, звівши ризики до мінімуму, можна домогтися збереження грошей, але ніяк не їх примноження. Розумний ризик завжди повинен бути присутнім, якщо інвестор сподівається отримати високий прибуток.
 

Третя помилка - вкладання коштів в інструменти, високо оцінені телебаченням і пресою. Купівельна ціна будь-якого сектора або інструменту регулюється безпосередньо ринком, який блискавично реагує на новини. Тому якщо всі кажуть, що якийсь інструмент найбільш прибутковий, він таким залишиться ненадовго.
 

Четверта помилка - неврахування податків. У гонитві за прибутком багато хто не звертають увагу на те, що іноді ядро ​​інвестицій, акції або облігації, краще і вигідніше продати, ніж отримувати виплати по купону або дивіденди. Деякі типи доходів оподатковуються меншим податком, ніж інші.
 

П'ята помилка - применшення тривалості свого життя. Так-так, багато людей виставляють до інвестицій такі вимоги, які дозволять їм жити стабільним життям на старості. Думки про те, чи доживете ви до 60 або 70 років, - в корені неправильні. В останні роки підвищилася якість харчування і в цілому життя, сучасна медицина при належному до неї зверненні здатна продовжити життя далеко за 70. Думати про можливу раптової кончини під колесами автобуса теж не варто - ймовірність цього набагато нижча, ніж ймовірність залишитися на старості без грошей.